Nestorix heeft bekendheid gekregen als oudste bewoner van het Gallische dorp, maar is ook de naam van het team waarin spelers die ooit voor NSRV Obelix gespeeld hebben en ouder dan 33 jaar zijn zich kunnen presenteren. Het is allemaal begonnen toen onze oud-leden bij de reünie van het vijftienjarig bestaan van Obelix te kennen gaven de jeugd een lesje rugby te willen geven. Dat werd een zodanige afgang voor de oud-leden dat er wel een revanche moest komen: de jaarlijkse traditie van een wedstrijd Oud tegen Jong was geboren. Veel oudere spelers hadden inmiddels zó de smaak te pakken dat ze één keer per jaar echt te weinig vonden. Er werd contact gezocht met de Veteranen van de bevriende Rugby Club Wageningen. Uit de groep oud-Obelixers en oud-Wageningers werd een team opgericht en Nestorix gedoopt.  

In de loop van de jaren is Nestorix, alhoewel reeds oud, steeds volwassener geworden. Om mee te spelen is minimaal een “niet-spelend lidmaatschap” van Obelix vereist, maar daar staat tegenover dat de oudere heren nu in een eigen tenue kunnen spelen en wordt de band met Obelix bestendigd. Geprobeerd wordt om minimaal vijf wedstrijden per jaar te spelen. Ook gaat Nestorix regelmatig op trip. In 2001 was de bestemming Worthing in Zuid-Engeland en in 2002 Les Elephants Rose uit Chantilly bij Parijs. In 2003 zijn we met de bus van Hein naar Bonn geweest, waar we een toernooi hebben gespeeld tegen Köln en een combi van Bonn/Aachen/Visé. In 2004 naar Gent en in 2005 naar de burcht van Jan-Henk in het zeer kleine dorpje Lurcy-le-Bourg nabij Nevèrs. Tegen ASAV club de rugby in het dorp VARENNES-VAUZELLES bij Nevèrs werd met 88-44 verloren.  

Ook al wordt er niet altijd gewonnen, Nestorix staat voor puur rugbyplezier van leden die niet schuwen om enkele malen per jaar nog als jonghe honden over een groen veld te dartelen.