Rugby is een sport waar vele competenties in beheerst moeten worden alvorens een goede speler te zijn. Hieronder een overzicht van alle competenties die wij bij de N.S.R.V. OBELIX gebruiken.

Aanpassingsvermogen Beheersingsvermogen Besluitvaardigheid Betrokkenheid Creativiteit Delegeren Discipline Doorzettingsvermogen Durf Energie Initiatief nemen Luisteren Mondelinge vaardigheid Motiveren Samenwerken Sociabiliseren Stressbestendigheid Taakgericht aansturen Toewijding Zelfkennis Zelfvertrouwen

Het mooiste aan rugby Als je het spel voor het eerst ziet lijkt het misschien een goed georganiseerde worstelpartij, maar dat is niet zo. Er zijn regels die er voor zorgen dat het eerlijk, methodisch, sportief en tactisch gespeeld wordt. Ieder team heeft normaal gesproken 15 spelers in het veld. Iedere speler heeft zijn positie en waarde voor het team. Een team heeft 2 groepen spelers, 8 voorwaartsen en 7 lijnspelers. De bal kan met de hand of met de voet gespeeld of gedragen worden. Onder geen enkele omstandigheid is het toegestaan de bal voorwaarts te gooien. De speler die met de bal in de handen loopt, mag door de tegenstander getackeld worden. Het is een fysieke sport waar veel respect voor de tegenstander en de scheidsrechter is. Een bekende vergelijking met voetbal is dat rugby een hooligan game is played by gentleman, and football a gentleman game played by hooligans.

Het mooiste van OBELIX De Nijmeegse Studenten Rugby Vereniging Obelix bestaat al sinds 1970 en is daarmee een van de oudere verenigingen in Nijmegen. Het is een vereniging die op de eerste plaats de sport rugby biedt. Daarnaast zijn we meer dan alleen de sport en, hebben we voor wie dat wil een actief verenigingsleven. Door de diversiteit van de leden is NSRV Obelix dan ook een graag geziene gast in het gehele Nijmeegse studentenleven. NSRV Obelix is een relatief kleine, hechte vereniging met een hoge organisatiegraad voor iedereen met liefde voor de rugbysport.

Raakvlak met het werkveld Rugby is een mooie sport die men zou kunnen beschrijven in de volgende waarden, die zeker ook gelden voor uw bedrijf:

Prestaties: Net als u zijn wij gericht op prestaties, zowel binnen als buiten het veld. Sportief gaat het voor NSRV Obelix dit jaar bijzonder goed. Het eerste draait goed mee in de tweede klasse, het tweede speelt momenteel in de vierde klasse en de dames handhaven een plek een de eerste klasse damesrugby.

Betrouwbaarheid: Net zoals u afhankelijk bent van leveranciers en service verleent aan klanten, zijn wij afhankelijk van samenwerking in het veld.

Toewijding: Prestaties ontstaan niet zomaar, daar zal hard gewerkt voor moeten worden. NSRV Obelix traint dan ook twee keer in de week om op zondag optimaal te presteren.

Team Spirit: Rugby is DE teamsport bij uitstek. Op het veld staan grofweg gezien twee soorten spelers: lijnspelers en voorwaartsen. Terwijl lijnspelers het moeten hebben van snelheid en balgevoel, blinken voorwaartsen uit in massa en kracht. Juist de combinatie van deze elementen zorgen ervoor dat rugby een sport is waarbij teamwork belangrijker is dan individuele kwaliteiten. Daarnaast zorgt deze ‘tweedeling’ ervoor dat er een grote diversiteit aan mensen nodig is.

Traditie: De N.S.R.V. Obelix bestaat meer dan 40 jaar en heeft in deze tijd een mooie historie en tradities opgebouwd. Kortom NSRV Obelix is niet meer weg te denken uit het Nijmeegse studentenleven.

Wat wij bieden Wij leveren tenminste twee enthousiaste Obelixers die ervaring hebben met rugby. Deze hebben zelf alle materialen bij zich om een verzorgde clinic neer te zetten. Deze clinics kunnen in overleg variëren van een half uur tot twee uur. Uiteraard is het ook mogelijk om in verschillende rondes te werken. Wij kunnen bij uw op gewenste locatie komen, of bij het Universitair Sportcentrum Nijmegen terecht.

Voor specifiekere informatie kunt u terecht bij de Commissaris Activiteiten: commissaris@nsrvobelix.nl