Nestorix heeft bekendheid gekregen als oudste bewoner van het Gallische dorp, maar is ook de naam van het team waarin spelers die ooit voor Obelix gespeeld hebben en ouder dan 33 jaar zijn zich kunnen presenteren.
Het is allemaal begonnen toen onze oud leden bij de reünie van het vijftienjarig bestaan van Obelix te kennen gaven de jeugd een lesje in rugby te willen geven. Dat werd een zodanige afgang voor de oud leden dat er wel een revanche moest komen: de jaarlijkse traditie van een wedstrijd tussen Jong- en Oud Obelix was geboren.

Veel oudere spelers hadden inmiddels zó de smaak te pakken dat ze één keer per jaar echt te weinig vonden. Er werd contact gezocht met de Veteranen van de bevriende Rugby Club Wageningen: Nestorix, een mix van oud Obelixers en oud Wageningers was geboren.

In de loop van de jaren is Nestorix, alhoewel reeds oud, steeds volwassener geworden. Om mee te spelen is minimaal een “niet-spelend lidmaatschap” van Obelix vereist, maar daar staat tegenover dat de “oudere heren” nu in een eigen tenue kunnen spelen en wordt de band met Obelix bestendigd. Geprobeerd wordt om minimaal vijf wedstrijden per jaar te spelen. Ook gaat Nestorix de regelmatig op “mini-trip”. In 2001 was de bestemming Worthing in Zuid-Engeland en in 2002 “Les Elephans Rose” uit Chantilly bij Parijs. In 2003 zijn we met de bus van Hein naar Bonn geweest, waar we een toernooi hebben gespeeld tegen Köln en een combi van Bonn/Aachen/Visé. In 2004 naar Gent en in 2005 naar de burcht van Jan-Henk in het zeer kleine dorpje Lurcy-le-Bourg nabij Nevèrs. Tegen ASAV club de rugby in het dorp VARENNES-VAUZELLES bij Nevèrs werd met 88-44 verloren.

Ook al wordt er niet altijd gewonnen, Nestorix staat voor puur rugby plezier van leden die niet schuwen om enkele malen per jaar als jonge honden over een groen veld te dartelen.

In de agenda van de NSRV Obelix zijn ook de activiteiten van Nestorix opgenomen.