Dames


Sinds een aantal jaar worden op het rugbyvelden van het usc een groeiend aantal vrouwelijke rugbyers waargenomen. Nadat in een combinatieteam met clubs uit Wageningen, Doetinchem en Bemmel in de competitie is begonnen, is er inmiddels een echt Nijmeegs studentendamesteam dat deelneemt in de competitie. Vanaf seizoen 2012-2013 draaien we met een volledig damesteam mee in de Eerste Klasse. Afgelopen seizoen zijn we hierin op een keurige vierde plaats geëindigd. Na het competitieseizoen spelen de dames ook altijd nog een andere variant van het rugbyspel; Sevens.

Misschien zou je in eerste instantie bij rugby niet zo denken aan een damesteam, maar meer aan harige mannen in korte broekjes. Toch kunnen ook wij een aardig potje rugbyen. Rugby is echt een sport voor iedereen; of je nu groot of klein bent, sterk of snel, je werkt allemaal samen om die ovale bal naar de overkant te brengen. De grote diversiteit binnen het team maakt rugby tot een dynamische en ontzettend gave sport.

Twee keer per week, op dinsdag en donderdag, stappen de dames van NSRV Obelix het rugbyveld op voor een lekkere training. Alles komt aan bod; loop- en passoefeningen, tackletraining en op regelmatige basis worden er spelregel- en tactiekavonden georganiseerd om de edele sport beter te begrijpen. Op deze manier gaan de trainingen niet snel vervelen, maar blijven ze van week tot week uitdagend. Vanaf dit seizoen (2017-2018) worden de dames van NSRV Obelix getraind door voormalig Teamgenoot Jessica van Duren. Hiermee hopen we komend jaar weer bovenin de Eerste Klasse mee te kunnen draaien.

Trainingstijden
Dinsdag: 20:00u – 21:30u
Donderdag: 20:00u – 21:30u

63949_903095506370231_6832102577170020519_nOns team is zeer divers van samenstelling. Veel spelers zijn student of werken net, sommige spelers hebben al jaren rugby-ervaring, andere beginnen net. Na elke training gaan de dames gezellig samen met de heren een drankje doen in het Sportcafé, alvorens de groep zich verplaatst naar stamkroeg Twee Keer Bellen en de stad op stelten zet. Rugby bestaat immers niet alleen uit de sportieve prestaties op het veld, maar zeer zeker ook uit de sociale activiteiten buiten het veld. Denk hierbij aan gezellig avonden in de (stam)kroeg, filmavonden, uitetentjes, een jaarlijkse trip, verschillende toernooien en andere leuke uitjes, maar vergeet ook niet de derde helft: samen met de tegenstander biertjes drinken, ‘harmonieus’ gezang en stoere verhalen ophangen over de harde tackles en mooie acties tijdens de wedstrijd.

Jonghe Honden Cursus
We zoeken nog altijd leuke, enthousiaste meiden die deze gezellige en uitdagende sport willen uit proberen. Ervaring is niet vereist en je bent altijd welkom om een training mee te maken. Bovendien starten er elk jaar twee rugbycursussen, een in het najaar en het voorjaar. Tijdens de Jonghe Honden Cursus wordt alles vanaf het begin uitgelegd, dus dit biedt een makkelijke manier om alles te leren. Tevens worden er gedurende de cursus ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor de Jonghe Honden.

Blijf op de hoogte van de JH Cursus via Facebook.

Spreken rugby en NSRV Obelix jou wel aan? Kom dan gerust een keer een training kijken, mee doen of een biertje met ons drinken. Aarzel niet en spreek Obelixers aan voor meer informatie. Wellicht tot snel!

Captain Obelix Dames - Karlijn Remmers, Iris van Raaij
Teammanager Obelix Dames - Lieke Huls