Jonghe Honden Toernooi 2017

Een mistlaag over de Waal, een ijzige lucht door onze Gelderse stad. Vijf Obelixers stappen de trein op, de zesde gaat apart met de spelersbus in verband met veiligheidsredenen. Mocht een van de vervoersmiddelen gesaboteerd worden, dan is de gehele zeskoppige wedstrijdselectie niet uitgeschakeld. Eenmaal in Utrecht bij onze overstap aangekomen begint de gekte, te midden van dranghekken lopen de vijf Nijmegenaren. De trein naar Rotterdam is een broeinest van groengele gekte, het moment om je helden van dichtbij te zien. Even later staat de vijfkoppige deelselectie bij Alexander te wachten op de bus, nu al doodop van het te woord staan van de fans en de pers. Het juk van een ster zijn…

Eindelijk aangekomen bij RSRC.
We staan op het veld, de elf mazzelpikken die zich bij Obelix mogen voegen kunnen hun geluk niet op en gaan om de beurt met ons op de foto. De derde Obelixer heeft zich bij ons gevoegd, de gouden driehoek is compleet. De eerste wedstrijd begint, Obelix geeft zes passjes in het try gebied, om zo het AMC alle tries te laten scoren om zich zo ook even als een Obelixer te laten voelen. Eén Obelixer stond full-back, dus vanzelfsprekend zijn alle doorgebroken spelers gestopt. 6-0 is het logisch gevolg hiervan. Verder zijn de wedstrijdresultaten niet zo interessant.

Na meer dan een half uur uitloop van de heren, was het eindelijk tijd voor de puppywedstrijd. Obelix was afgereisd met twee dames, dus een Obelix team zat er niet in. Maar dat mocht de pret niet drukken en de krachten werden gebundeld met Thor, LSRG en The Elephants. RUS mocht onze tegenstander zijn.
Tijdens de eerste helft moesten alle dames nog een beetje inkomen en waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd. Door de lichte chaos in de eerst helft, hebben beide teams voor de rust twee try’s kunnen scoren.

Vlak na de rust, wist RUS een derde try te drukken. De verdediging van Obelix en co was dan ook niet optimaal. Ze hebben nog een dappere poging gedaan op terug te slaan, maar helaas mocht dit niet meer baten en RUS heeft nog twee try’s kunnen scoren.
Eindstand Obelix, Thor, Leidsch Studenten Rugby Gezelschap, ERC ESRC The Elephants –RUS – Rugbyende Utrechtse Studenten: 10-25
De dag sloot goed af met bier en pizza, waarna de selectie (opnieuw gescheiden) zich naar huis bevond.