Jonghe Honden aan het woord- Ilse & Celesta

Afgelopen september begonnen wij, Celesta en Ilse, aan de Jonghe Honden cursus van Obelix. Dat Obelix om meer draait dan alleen een balletje overgooien, vermoedden we al voordat de cursus daadwerkelijk begon. Lopend op de informatiemarkt werd Celesta al overvallen met de legendarische toverdrank van Obelix – die de diversiteit van de vereniging direct goed weerspiegelde (veel verschillende soorten drank door elkaar). Dat vermoeden bleek correct.
Op een mooie zomerdag, geen wolkje aan de lucht, stonden we met een man of 25 te wachten om kennis te maken met deze ruige sport, niet wetende dat dit zo’n geweldig leuk onderdeel van onze studententijd zou worden. Een prettige eerste indruk was in ieder geval dat wij niet de enige waren die weinig ervaring hadden met deze sport. Tja, zo’n ovale bal, hoe houd je die eigenlijk vast? In de tien weken dat de cursus duurde, hebben we echter onwijs veel geleerd en volgens mij kunnen we onszelf inmiddels waardige amateuristische beoefenaars van de sport noemen (of zoiets).

We lieten al even doorschemeren dat rugby voor ons inmiddels een belangrijk onderdeel van onze studententijd is geworden. Zo ontmoetten wij elkaar tijdens deze cursus, wat een waardevolle vriendschap tot gevolg had (over anderhalve maand zitten we met zijn tweetjes een week in Barcelona, kan een vriendschap hechter?). Geregeld zaten we na de Jonghe Honden training nog even met z’n allen in het sportcafé een biertje te drinken. Ook nu de cursus is afgelopen zijn we als Jonghe Honden een hechte groep.
Die band die we met elkaar voelen komt mede door de activiteiten die Obelix naast de trainingen voor ons had georganiseerd. De Jonghe Honden kroegentocht, waar dingen gebeurden die onze monden nog steeds doen openvallen (op een goede manier hoor), en het Jonghe Honden weekend (idem), horen tot nu toe toch zeker wel bij de betere herinneringen van onze studententijd.

Tijdens de cursus werd al duidelijk dat wij als toekomstige medespelers en –speelsters ontzettend werden gewaardeerd. Nog voordat de cursus was afgelopen werden we betrokken bij teamactiviteiten, zoals samen eten of bij wedstrijden kijken. Na de cursus werden we dan ook met open armen ontvangen bij de reguliere trainingen. In de trainingen gaf het team fijne verbeterpunten en goede aanwijzingen. Mede hierdoor speelt Celesta – net als andere Jonghe Honden – nu al haar eerste wedstrijden.
Kortom: ben je op zoek naar sport, heel veel bier en het maximale halen uit je studententijd? Dan ben je bij Obelix aan het juiste adres!

Geplaatst in Mededelingen.