Jonghe Honden aan het Woord – Ben

Ben’s, we hebben er een aantal rondlopen bij Obelix, english Ben, Iris Ben. Maar vandaag is het de beurt aan mij. Het is ondertussen een aantal weken na de start van de Jonghe Honden April cursus, zelf ben ik in september begonnen en vertel ik hier waarom je absoluut ook moet beginnen!

Ik ben gaan rugbyen omdat ik ervan houd om gebroederlijk het veld op te lopen en gezamenlijk een klus te klaren.
Voordat ik ging studeren heb ik van jongs af aan gevoetbald, maar als student heb je gelukkig lekker veel keuze.
Tijdens de Jonghe Hondencursus leer je de sport kennen zodat je daarna direct mee kan trainen met de rest van de heren.

Rugby is een tactische sport waarin iedereen zijn steentje bijdraagt. De tactiek van de sport vind ik indrukwekkend en begint steeds logischer aan te voelen.
Tijdens trainingen wordt je werkelijk door iedereen enthousiast geholpen om het spelletje mee te spelen en al snel speel je de wedstrijden mee waardoor het nog sneller leuk wordt en je inzicht krijgt. Het is ook goed om te merken dat rugby een teamsport is waarin ieder type lichaamsbouw en karakter een essentiële bijdrage levert in het spel.
Met 15 verschillende posities is er voor iedereen wel een plekje is waar hij of zij goed uit de voeten kan.

Rugby kent een cultuur van samen spelen en samen lachen. Na de gezamenlijke inspanning drinken we met z’n allen een biertje. Ook na de wedstrijd start direct de derde helft waarin de biertjes snel worden gepakt en de picknickmand wordt geopend voor vriend en vijand. Hoe hard er ook gestoeid is, na de wedstrijd is de tegenstander je maatje. Dat is ook het leuke aan rugby: het is een sportieve en vriendelijke cultuur.
De diversiteit binnen de club is groot. Je teamgenoten zijn oud en jong, groot en klein, van verschillende nationaliteiten en van verschillende opleidingen en beroepsgroepen. Allen zijn student of zijn dat jaren terug geweest en ballen nog steeds met plezier voor de studentenvereniging. De teams trainen samen, waardoor je van elkaar leert en met een grote groep kunt trainen.
Hopelijk tot snel.

Geplaatst in Mededelingen.