GNSK

Afgelopen weekend (8 t/m 10 juni) deed NSRV Obelix met een heren- en een dames sevensteam mee met het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap te Wageningen onder de naam Team Nijmegen. Hoewel er nauwelijks ervaring met dit snelle spel aanwezig was in het team, wisten de heren op vrijdagavond 50% van hun wedstrijden te winnen. Op zaterdag waren zij minder succesvol en moesten zij genoegen nemen met een 6e plaats.

De dames hadden de vrijdag nog geen wedstrijden, en dus kans om het spel alvast een beetje af te kijken van de mannen. Zaterdag vertrokken alle rugbyers na een goed feestje, naar RC Wageningen voor een aantal potten 7s en een 10s finale. Met van de 7 deelnemers in het damesteam lijnspeler en de rest voorwaartsen en jonghe honden waren de dames toch vastbesloten een plek in de top drie te bemachtigen, en zijn dan ook op de derde plek geƫindigd!

Uiteindelijk bleek dit voor Nijmegen wel voldoende voor de winst in het algemeen klassement van alle studentensteden.

Over de derde helft, die tot diep in de nacht door is gegaan op het feest en op de camping, kan worden gezegd dat de banden met andere studentenrugbyteams weer goed aangehaald zijn. Volgende stop: Ameland Beach Rugby Festival!

Geplaatst in Mededelingen.