” A glorious day for us all!” Zondag 28 januari 2018

USRS 2 – Obelix 1 0-39
Met een sterk uitgerust team vertrokken de heren van het eerste team van Obelix vol vertrouwen naar de velden van RC Eemland waar de uitwedstrijd tegen USRS 2 gespeeld zou worden. Beide teams gingen er hard op, maar hard werk met name van de voorwaartsen van Obelix resulteerde al snel in de eerste tries waardoor Obelix vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. USRS gaf niet op maar de verdediging van het uitteam stond als een huis. De hele wedstrijd lang wisten de Utrechters niet door de verdediging heen te breken. In de tweede helft wisten de Obelixers met behulp van verse invalkrachten de voorsprong verder uit te bouwen tot het eindsignaal klonk en het scorebord 0 – 39 voor Obelix aan gaf!

Obelix Dames – Lady Wasps 24-14
De wedstrijd voor de dames om weer terug te knokken naar het behoud van de eerste klasse, vond afgelopen zondag plaats. De stadsderby begon met veel chaos, beide kanten maakten te weinig gebruik van de overlap aan de buitenkant. De Wasps wisten de verdediging op het verkeerde been te zetten, waardoor er in de eerste paar minuten een achterstand voor Obelix ontstond. Door goed te communiceren en een prachtige duik kwamen de Obelix dames snel weer terug in het spel, en stond het met rust 10-14. Deze lijn werd in in de tweede helft doorgezet en regelmatig kwamen de dames van Obelix dan ook in de buurt van de tryline, hoewel het door pressie van de tegenstander even duurde voordat er punten gehaald werden. Toen de try eenmaal gedrukt was, volgde niet alleen een mooie conversie via de paal maar ook vlak erna nog een! Nog een keer kwamen de Wasps in de buurt van de tryline van Obelix, maar van een try kwam er niet. Eindstand: 24-14, en uitzicht op het behouden van rugby in de eerste klasse.

Obelix 2- Pickwick Players 2 26-17
Na een lange reis uit Deventer stonde de mannen van Pickwick lijnrecht tegenover het vlagschip van Obelix. Beide partijen waren gretig, de teams stonden gelijk in de competitie. De winnaar zou de vierde plek veroveren. De wedstrijd was begonnen. Pickwick maakte sterk gebruik van het feit dat hun gemiddelde gewicht hoger was dan dat van Obelix. De Nijmeegse studenten hadden het er maar zwaar mee en aan het eind van de eerste 40 minuten lag een verslagen Obelix met twee tries achter.
Zo verslagen bleek dit Obelix echter niet. Mankracht, daadkracht en spierkracht bleken onuitputbaar te zijn bij de Gelderlanders. Een rake knokpartij, een Ierse plas kots en een paar geniale tries later was het Obelix die de punten in Nijmegen hield en zo heldhaftig met haar vierde gewonnen wedstrijd op rij de vierde plek veroverde.

Geplaatst in Mededelingen.